Yrityksestä

LVI-insinöörit Oy, lyhyt historia

Yhtiön perustivat vuonna 1983 koulukaverit Kaj Strandberg ja Timo Viljanen. Yhtiön alkuperäinen nimi olikin perustajiensa mukaan LVI-insinöörit Oy, Strandberg&Viljanen.

Ensimmäiset vuotensa yhtiön toimisto sijaitsi torin laidalla As.Oy Rojohoppessa. Hulppeat torimaisemat ja Ojalan lihapiirakat vaihtuivat vuonna 1986 kellaritilaan kuukkarin kupeessa, jossa toimisto edelleen tänä päivänäkin sijaitsee.

Toinen perustajajäsen, Timo, joutui tässä vaiheessa muuttamaan perheineen pääkaupunkiseudulle, mutta toiminta jatkui uuden osakkaan kera. Muutamaa vuotta myöhemmin Helsinkiin syntyi Timon perustamana yhtiön haarakonttori, joka jatkoi toimintaansa 2010-luvun puoliväliin asti. Tämän jälkeenkin Timo on jatkanut konsulttituen antamista haastavimmissa kohteissa.

1990-luvun alussa henkilökuntaa oli Porissa ja Helsingissä parhaimmillaan yhteensä kymmenkunta. Lama koetteli kuitenkin yhtiötä siinä missä muitakin ja työntekijöiden määrää jouduttiin vähentämään.

Matkan varrella yhtiön virallinen nimi muuttui nykyiseen muotoonsa: LVI-insinöörit Oy. Toiminta kuitenkin jatkuu yhä nykypäivänäkin samana kuin se perustamisestaan lähtien on ollut: LVI-suunnittelua sen kaikissa muodoissaan yksityisille, taloyhtiöille, teollisuuteen, kunnille ja valtiolle.